Smrt podle druidů : detektivní román - Klíma, Josef, 1951- (Andrej Šťastný, 2014)
Postavy autor čerpá ze života. Pohrál si i s motivy, které zpracovával coby novinář: záhadným "viděním" se zakrytýma očima i se sílící módou tzv. novokeltismu, které propadá čím dál víc lidí. Komisařka Bláhová v ničem nepřipomíná feministické mutace neohrožených supermanů a občas má víc starostí se svým autistickým synem než s řáděním sériového vraha, který popravuje oběti podle rituálního klíče. A její mužský protějšek Kocourek, vězeňský kněz, je na faráře zase nezvykle mužný. Horolezec s pestrou minulostí, ale i s odhodláním nenastavovat druhou tvář nemilosrdným násilníkům, s nimiž je v denním styku, nýbrž se jim tvrdě postavit.