Kaif : o stopování, kalašnikovech a japonském pornu - Danilov, Tony (BWT books, 2021)
Pětadvacetiletý cestovatel toužící po dobrodružství se jednoho dne rozhodl, že se vydá kolem světa. Jen co u silnice zvednul palec a vydal se do východní Evropy, dýchly na něj silné ozvěny devadesátých let. Tajil se mu dech nad íránskými pohořími, hlavně proto, že dostal horskou nemoc. Zažil pákistánský trojboj: rozžhavená poušť, černý čaj, vlastní vojenská eskorta ozbrojená kalašnikovy. Jen co se vymotal ze spárů čínských paragrafů, zamotal se do čínských bizárů o hodnotě až 5000 jednotek Jaromíra Soukupa. Kvůli tomu se mu následná roztodivná japonská pornokinematografie zdála poměrně fádní. Objevil pozoruhodnou souvislost mezi spokojeností Kanaďanů a kouřením sušených rostlin. A to není všechno. Do této anotace se například vůbec nevešla zmínka o zážitcích z gruzínských hor zasažených povodněmi! Nakladatelská anotace. Kráceno.