Komu psala beruška - Fal‘kovyč, Hryhorìj Avramovyč, 1940- (Pikola (Euromedia), 2024)
Humorně laděné básničky plné fantazie o zvířatech doprovází celostránkové ilustrace. V jednání zvířátek v básničkách se odráží lidské vlastnosti a připomínají tak bajky. Kniha plná laskavé poezie, zvířátek a vtipných ilustrací pohladí na duši a otevře svět barevné fantazie malým i velkým čtenářům. Děti prostřednictvím světa zvířat poznávají nejen jednotlivé živočichy, ale také lidské vlastnosti a povahy, zjišťují, že na svět se dá nahlížet z různých úhlů. Dílo klasika ukrajinské dětské literatury Grigorije Falkoviče do češtiny přebásnil známý český básník, textař, překladatel a pedagog Robin Král.