Zlomená země. - Jemisin, N. K., 1972- (Host, 2020)
Závěrečný část oceňované fantasy dystopie z daleké budoucnosti Země. Luna se brzy vrátí. A záleží na dvou ženách, jaké to bude mít důsledky. Přijde konec všech období, nebo místo toho nastane něco mnohem horšího? Essun zdědilamoc Alabastra Desetiprstenáře. Ovládla bránu z obelisků a doufá, že s její pomocí vypátrá svou dceru Nassun a vytvoří svět, kde by mohly všechny orogenní děti vyrůstat v bezpečí. Nakladatelská anotace. Kráceno.